Despre

Back to my roots.

Dacă pasiunea pentru scriitură a fost aceea, care m-a determinat să urmez cursurile facultății de Jurnalism, uită-mă aici, după aproape 4 ani, făcând ceea ce-mi place. Nu jurnalism, ci scriitură fără margini, fără teme fixe, fără date limită și fără riscuri.

Probabil acum trei ani mă visam Esca, mă visam plecată la București, însă încet am început să-mi descopăr alte pasiuni și am realizat că această meserie nu este pentru mine. Să nu credeți că meseria de jurnalist e ușoară, necesită dăruire și multe sacrificii, pe care eu nu am fost dispusă să le fac. Cred că jurnalist te naști, ai o chemare și nu devii un profesionist după trei ani de facultate sau câteva luni de cursuri la școlile de media apărute ca ciupercile după ploaie.

Așadar, să mă apropii de prezent. În anul 2 am descoperit tehnoredactare și designul de presă. M-am îndrăgostit pe loc. Am încercat să-mi dezvolt cunoștințele în acest domeniu și am reușit să mă angajez, mai întâi la o editură din Cluj-Napoca, apoi la un ziar cotidian tipărit în limba maghiară, ca și tehnoredactor. A fost poate cea mai frumoasă experiență pe care am avut-o în anii de facultate în acest domeniu. Eram într-o continuă fugă, de la facultate la redacție și de acolo acasă, după ce primeam ok-ul de la tipar. Avem proiecte, licența și viața socială, care era și ea pe moarte  în această perioadă.

La sfârșitul anului trei a venit și momentul în care a trebuit să zbor din cuib și am fost nevoită să renunț la tehnoredactare pentru un loc de muncă prin care să-mi permit să trăiesc în Cluj. Poate știți cum e frenezia aceea de căutare a unui loc de muncă. Am aplicat în atâtea locuri, încât în momentul în care mă suna lumea să merg la interviu habar nu aveam ce vor de la mine 🙂 Cu o săptămână înainte de susținerea examenului de licență, am mers la un interviu pentru postul de specialist marketing, care a mers neașteptat de bine și astfel m-am angajat în locul în care lucrez și acum. Este un domeniu atât de nou, încât învăț ceva nou în fiecare clipă.

Acum, că am dezvăluit o mică parte din mine o să înțelegeți ce va urma. Printre pasiunile mele se află și fotografia, designul grafic și marketingul de orice fel, de aceea majoritatea postărilor vor fi din aceste domenii. Uneori probabil o să mai deviez de la ele, depinde de cât de tare mă intrigă/provoacă un subiect.

Din câte ați observat, numele meu este Noémi, fără alte amănunte, că oricum nu l-ați reține și nu l-ați putea pronunța, cum se întâmplă de obicei. 😀

Sloganul meu este The persona, fiindcă fiecare dintre noi are un role model în care vrea să se transforme și pentru acest scop suntem dispuși să ne asumăm mai multe personaje pe care să le jucăm în societate pe parcursul vieții noastre. Din adolescentă naivă, în femeie încrezătoare, soție iubitoare, mamă devotată și în sfârșit o bunică cool.

persona –  The role that one assumes or displays in public or society; one’s public image or personality, as distinguished from the inner self. 

Let the jurney begin. 🙂

15068467_1303450716342500_3113771593394473435_o

Reclame

2 gânduri despre „Despre

 1. Ei bine, după o asemenea prezentare elaborată, chiar sunt curios ce va urma.
  Subscriu 100% la cele afirmate de tine cu privire la jurnalism: aşa e. Mulţi nu-şi dau seama de asta nici după ani de zile în domeniu, ceea ce demonstrează, până la urmă, ce presă de doi bani avem – ca şi cum ar fi ceva de demonstrat…
  Aştept cu interes în special textele din secţiunea “Marketing”, pentru a te putea contrazice furibund, în virtutea faptului că, în ceea ce mă priveşte, marketing = manipulare, concept cu care nu mă împac absolut deloc.

  Pentru că mi se pare inedit să asist la naşterea unui blog, ai un Follow.

  P.S.: treaba cu marketingul e pe bune dar nu te gândi la altceva decât la controverse argumentate… şi cu atât mai virulente.

  P.P.S.: … virulente nu în sensul vitriolic.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s